violenta internautica.

vineri, 26 iunie 2009

zeci de mii de psihologi, sociologi si alte oratanii au dezvoltat sute de teze si sondaje pentru a demonstra ca internetul, sursa principala de indformare si comunicare in masa a secolului 21 incita la comportament violent nemaivazut pana acum. elevi care isi rup muile in scoli mai ceva ca-n filme, cresterea numarului brigazilor de ultrasi direct proportionala cu ruperea de dupa si dinaintea meciurilor, stiri pline cu batai din cluburi, batai de strada si batai conjugale. totul "petrecandu-se sub privirile indiferente ale trecatorilor". era si-un banc idiot pe tema asta. traim oare intr-o creatie de-a lui stanley kubrick? cel mai mult detest campaniile anti-violenta. aia care creaza asemenea cacaturi merita sa fie legati la maini si la picioare, spanzurati de gonade si lasati singuri intr-un beci parasit cu o haita de rotvailari in calduri. sa nu stie daca urmeaza horror sau porno.
violenta este in natura umana de cand cain a instaurat institutia concurentei neloiala matrasindu-l pe abel. noaptea sfantului bartolomeu nu a fost rezultatul unui "flash mob" la fel cum linsarile de negrii din america secolului 20 nu erau rezultatul unui blog ce instiga la ura de rasa. cand eram mai mic aveam un coleg care intra in frenzy kill daca il injura cineva de mama. in ziua de azi e practic imposibil sa nu fii dobandit de-a lungul timpului o relativa imunitate la injurii de orice fel, dat fiind frecventa intalnirii unui limbaj licentios pe autostrada informatioanla. nu conteaza daca te implici sau nu in discutii, pur si simplu cauti un lucru si primesti link ampulea, cand intri pe el unu te intampina cu "sa va iau mamele in catarg ba lacheilor!".
asa ca dupa mine, internetul e probabil cel mai mare medicament impotriva violentei reale, unde unu ca ted bundy sau rimaru pot gasi filmulete cu femei ciopartite la care sa isi faca laba linistiti fara sa mai fie nevoiti sa astepte pizde bete care vin noaptea de la caminu cultural, ascunsi in bezna din casa scarii. unde unu care isi ia pule in crestet toata ziua la servici, poate sa injure cat il tine imaginatia la adapostul monitorului, sau chiar sa isi faca blog, fara sa explodeze intr-o zi la servici inghitind un pumn de alice de 12 nu inainte de a lua cu el si jumatate din staff. internetul e ca o cutie a pandorei cu efect invers, sugand toate defulariile ostracizatiilor din lumea reala. nimeni nu poate fi influentat negativ de efectele netului, care sa nu fi fost o cauza pierduta in orice circumstanta.
nu traim intr-o lume mai violenta ca inainte, pur si simplu acum exista mai multi ochi asupra ei. si sa ma pis in ai vostrii daca nu sunteti de aceeasi parere cu mine.
violenta verbala sau vizuala reprezinta alternative truvabile pentru o defulare internautica, mult mai saraca in consecinte penale decat un pumn in gingii. chiar daca violentele artificiale au ca inspiratie fapte mai mult sau mai putin reale, internetul reprezinta acel efect de buba sparta. astfel o fapta violenta mediatizata are rolul de a epuiza o masa de frustrari acumulate, prin implicarea celor care nu au fost parti in cadrul faptei respective cu ajutorul internetului. fie ca aceasta participare are loc pasiv (prin constientizarea faptei) sau activ (prin exprimarea unei pareri).
+ e amuzant.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ce schelete !